Verden er rød

Laptopen min gikk i koma i forrige uke, så den befinner seg på verksted og venter for øyeblikket på en diagnose. Siden jeg dermed ikke får lagt inn nye bilder på bloggen, og dessuten synes det er superknotete å skrive langt på en smarttelefon, blir det dårlig med blogginnleggskriving for tiden. Nå har jeg imidlertid blåst støvet av noe som har ligget lenge som kladd uten å få se dagens lys. I en grå høsthverdag kan det jo være fint å ha litt fokus på farger, og til dette innlegget plukket jeg ut bilder der rødt er den dominerende fargen.

 

madagaskar-img_6786-kopi
Madagaskar.

Vi er vant med små julestjerner til jul, men på Madagaskar finnes svære busker med massevis av julestjerner. Ganske flott!

norge-img_8355-kopi
Norge.

Dette er Helleren i Jøssingfjorden, som ligger i Sokndal kommune i Rogaland. Fjellet stuper bratt ned, men svinger innover nederst slik at det er dannet et 60 meter langt og inntil 10 meter dypt bergoverheng. Der under fjellet var det fast bosetning fra 1500-tallet fram til tidlig på 1900-tallet. Plasseringen av husene gjorde at de i stor grad var beskyttet mot snøras, vær og vind, og de står derfor uten taktekke. De to husene som står igjen er fra henholdsvis tidlig på 1800-tallet og midten av 1800-tallet. I dag er de en del av Dalane Folkemuseum, og står alltid åpne for besøkende.

japan-collage-rod-1
Japan.

På den trivelige kaféen Fuglen i Tokyo serveres blant annet skolebrød.

På fiskemarkedet Tsukiji var det er enormt utvalg av fisk og andre råvarer som var hentet rett fra havet, blant annet blekksprut.

Det siste bildet viser røde slipperser man måtte låne for å gå inn i et av de utallige templene i Kyoto.

tadsjikistan-64-img_7221-kopi-kopi
Tadsjikistan.

Denne mannen jobber i en smie et sted mellom Dusjanbe og Khujand. Verkstedet hadde åpen front, så man kunne se rett inn på ovnen og det glødende metallet de to mennene der arbeidet med.

namibia-img_4180
Namibia.

Jeg elsker solnedgangene i Afrika! Dette bildet er fra Etosha nasjonalpark i Namibia, et sted jeg virkelig kan anbefale for safarilystne. I tillegg til å få med deg herlige dyreopplevelser i nasjonalparken, kan du jo reise rundt i resten av Namibia, som utvilsomt er et av mine favorittland. Jeg har tidligere skrevet om Etosha nasjonalpark og eventyrlige Dead Vlei.

sierra-leone-33-kopi
Sierra Leone.

I dette huset bodde jeg halvannen måned høsten 2005, da jeg jobbet med en prosjektoppgave under studiet. Huset ligger i en bydel i utkanten av Sierra Leones hovedstad, Freetown. Oppholdet var en flott og spennende opplevelse. Sierra Leone var det andre landet jeg besøkte utenfor Europa, og det tiende landet utenfor Norge totalt sett, så jeg var ikke særlig reisevant, og det gjorde nok hele opplevelsen ekstra spennende. Du kan lese mer og se bilder her.

nicaragua-1848-kopi
Nicaragua.

Denne papegøyen møtte jeg i Granada, Nicaragua. Akkurat denne var i fangenskap, men jeg fikk sett frie papegøyer som den her både i Costa Rica og Honduras.

uruguay-brasil-argentina-og-paraguay-2008-2009-38-kopi
Uruguay.

På vei fra Montevideo til sjarmerende Colonia del Sacramento i Uruguay, ble det et stopp i Colonia Suiza. Stedet har ingen severdigheter å skryte av, men det var veldig fint å rusle rundt og se en uruguayansk småby. Denne bilen har vel sett bedre dager, men er den ikke stilig likevel?

kirgisistan-collage-rod-2
Kirgisistan.

Til venstre ses deler av vertskapet for sommerens eventyrlige nomadeopplevelse ved Lake Song-Kul. Øverst til høyre ser du taket på kirgisernes tradisjonelle telt – jurt – med sine røde teltstenger. Nederst til høyre en kvinne og en jente som vi møtte da vi skulle lære å sette opp en jurt.

ecuador-og-usa-64-kopi
Ecuador.

Slike blomster finner man flere steder, men akkurat denne vokste i Amazonas.

 

Har du noen reiseminner som du forbinder med den røde fargen?

__________________________________________________________________________________________________

Følg bloggen:

Facebook: https://www.facebook.com/glimtavverden/

Instagram: @glimtavverden

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.