Verden er rosa #2

Det er lenge siden jeg har publisert noe i fargeserien min, så nå er det på tide å gjøre noe med det. Denne gangen har jeg plukket ut ti bilder der rosa er dominerende farge. Det er jammen ikke den enkleste fargen å finne bilder til!

Det øverste bildet viser en nøkkerose ved huletempelet i Dambulla på Sri Lanka. Drar du dit, er det riktignok ikke for å se nøkkeroser, men for å utforske de fem grottene med blant annet 153 buddhastatuer og flotte vegg- og takmalerier.

Les mer:

Slovenia.

Den slovenske hovedstaden, Ljubljana, er utrolig sjarmerende og hyggelig, med en elv som renner gjennom bykjernen og er flankert av søte hus i duse pastellfarger. Og katedralen er rosa! Over det hele troner et gammelt slott på et berg.

Polen.

Jeg husker ikke hva det var i denne juicen, men den var i hvert fall en del av frokosten jeg spiste på en kafé i Gdańsk.

Sør-Afrika.

Bo-Kaap er et område i Cape Town kjent for fargeglade murhus. Her finner du den største konsentrasjonen av arkitektur fra før 1850, og det er det eldste bevarte nabolaget i byen. Tidligere var dette en township. Bo-Kaap har tradisjonelt vært et multikulturelt område, og i dag er omtrent 57 % av befolkningen muslimer.

Danmark.

Jeg vet ikke hvor mange solnedganger jeg har sett på den danske nordvestkysten opp gjennom livet, men det er utrolig mange, og alle er jo forskjellige. Denne solnedgangen sørget for at skydottene ble farget rosa.

Norge.

Det er sjelden å se så fargesprakende hus i vårt eget land som de jeg så i Bo-Kaap, men vi har heldigvis noen huseiere her i landet også som synes det er fint med hus som ikke er hvite, røde eller brune. Dette rosa pastellhuset ligger i Sjøgata i Mosjøen. Eller Sjøgaden, som det står på det gamle gateskiltet. Her ligger Nord-Norges lengste rekke av trehus og trebrygger fra 1800-tallet.

Benin.

Ouidah er en kystby i det vestafrikanske landet Benin. Byen er landets voodoosentrum. Der er slanger viktige fordi de tradisjonelt har vært en fetisj (et slags idolbilde eller en kultgjenstand som ble regnet for å være besatt eller bebodd av en ånd) og hovedobjekt for tilbedelse. Dette er bakgrunnen for at en av de mest kjente attraksjonene er et tempel ved navn Temple des Pythons.

I en liten bygning, hvor man slipper inn mot at man «ofrer» en mynt eller tre «til slangene», kryper omtrent et dusin pytonslanger fritt rundt. Det vil si, de fleste ligger sannsynligvis sammenkrøllet i en krok. Slangene er harmløse, men dette er nok likevel ikke et sted for en med slangefobi!

Les mer:

Singapore.

Singapore er en multikulturell storby, og rommer blant annet en kinesisk, en indisk og en arabisk bydel. Du vet når du befinner deg i hvilken del – det er vel for eksempel ingen tvil om at dette bildet er tatt i det arabiske området!

Oman.

Oman er et tørt land med mye ørken og stein, men høyereliggende deler av fjellet Jebel Akhdar får rundt 300 millimeter nedbør hvert år. Takket være nedbøren og kjøligere temperaturer enn i lavlandet, kan busker og trær vokse på fjellet, og det er mulig å dyrke blant annet granatepler, aprikoser, dadler, valnøtter, druer og fersken.

På Jebel Akhdar dyrkes dessuten roser for å lage rosevann. Dette har blitt gjort i hundrevis av år. Det er visstnok en høflig gest å stryke rosevann, oppbevart i smale sølvkanner, på gjesters hender etter et middagsmåltid.

Les mer:

Cuba.

Hotel Club Amigo Costasur ligger ved Playa Ancón, en strand utenfor den cubanske byen Trinidad. På dette hotellet bodde vi i et lite hus med strandutsikt, og nøt to avslappende døgn selv om vi på ingen måte hadde stranden for oss selv.

Les mer:

 

 

Hvilket av disse bildene likte du best?

__________________________________________________________________________________________________

De tidligere innleggene i fargeserien finner du her:

Kategori: Farger

__________________________________________________________________________________________________

Følg bloggen på Facebook, Instagram og Bloglovin’:

Facebook: https://www.facebook.com/glimtavverden/

Instagram: @glimtavverden

www.bloglovin.com

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.