Vi har skrevet bok!

Det har skjedd lite her på bloggen det siste året, og det er i stor grad en viss pandemi sin skyld. For det første har det skjedd svært lite på reisefronten, for det andre har jeg vært pandemiutmattet og manglet inspirasjon til å skrive når man uansett ikke har kunnet reise til stedene jeg ville skrevet om. I lange perioder har det jo til og med vært frarådet å bevege seg utenfor eget nærområde! Men manglende oppdateringer her inne skyldes også at jeg har brukt masse tid på et mye større skriveprosjekt.

Jeg har skrevet bok om norske reiseperler sammen med mine dyktige og gode reisebloggerkollegaer Aurora (aurorasadventures.com) og Renate (renatesreiser.com).

Det er altså så stas!

I dag kom boken på døren, rykende fersk og innmari fin!

Jeg har skrevet 54 tekster om forskjellige steder rundt omkring i landet vårt, først og fremst Østlandet, men også en del fra Vestlandet og noen fra andre landsdeler. Renate har skrevet masse fra vakre Nord-Norge, mens Aurora først og fremst har fokusert på Sørlandet, Vestlandet og Midt-Norge. Vi har skrevet om steder vi selv har besøkt, og stort sett brukt våre egne bilder.

Noen tekster handler om en spesifikk opplevelse eller attraksjon, som kanopadling på Langsjøen ved Femundsmarka, et antikvarisk gårdstun i Alvdal, en fjelltur i Lofoten, Bøkeskogen i Larvik og en hytte-til-hytte-tur på Hardangervidda. Andre tekster fokuserer på et større område eller en hel by, som Kragerø, Ålesund, Golsfjellet og Nasjonal turistveg Aurland.

Jeg synes Aurora beskriver det godt: «Boka er en smeltedigel av interessant stoff, her får du både historie og bakgrunnsinformasjon, konkrete tips til turer og attraksjoner og praktisk informasjon om hvordan komme seg dit, overnattingsmuligheter og spisesteder. Siden den er inndelt i kapitler etter landsdel og stedene står i geografisk rekkefølge, er det lett å finne frem til aktuelle reisemål – noe som gjør den perfekt til å planlegge årets ferietur.»

Her kan du definitivt få massevis av gode tips til små og store turer i det vakre landet vårt. Når jeg har skrevet selv eller lest de andre sine tekster, har jeg som regel fått akutt behov for å dra på roadtrip og besøke flest mulig av de flotte stedene vi har skrevet om! Er du klar for norgesferie?

Bor du i Oslo, eller er du innom her i blant? Da kan du kjøpe boken direkte fra meg! Ta kontakt på marianne@glimtavverden.com. Ellers kan du gjerne bestille på nett fra itervitae.no. Den selges også i bokhandler.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.